Este logic si de dorit sa cauti verighete de calitate, atunci cand vrei sa te casatoresti. Vrei ca ele sa reziste in timp, sa isi pastreze frumusetea si sa nu fi platit atatia bani, deloc putini, degeaba pe ele. De aceea, in acest articol, vei gasi o lista cu cele mai importante criterii de alegere, care sa te ajute sa gasesti ce iti doresti. Dar, inainte, vrem sa iti dorim sa iti aatingi echilibrul prin familia pe care urmeaza sa o intemeiezi, fericirea. Casa de piatra! Sa trecem la treaba:

Calitatea verighetelor tine de compozitia materialelor

Asa cum bine stii, probabil, aurul folosit in bijuterii este de mai multe tipuri si acest lucru se reflecta in duritatea lui. Karatele pe care le are aurul reprezinta procentul de aur pur aflat in aliajul din care se confectioneaza bijuteria.

Avem, astfel:

24k: puritate 100%, insa materialul este moale, iar bijuteriile confectionate astfel se erodeaza foarte usor. De fapt, nici un bijutier bun nu are sa lucreze cu aur de 24 de karate, decat daca bijuteria ar fi expusa la muze. Punem pariu ca nu iti doresti sa tii verighetele doar in vitrina.

18K: 750 aur pur, 250 aliaje. Acesta este tipul de aur preferat de catre bijutieri, deoarece permite o modelare usoara, insa fara a se strica in timp, asa cum se intampla in cazul aurului de 24k. Acesta este tipul de aur pe care ti-l recomandam cu draga inima.

14k: 585 aur pur, 415 aliaje. Aceasta este o varianta ieftina, insa destul de rezistenta. Ca si aspect, diferenta fata de aspectul aurului de 18k va fi data de stralucire.

Aliajele din care e facut aurul sunt responsabile si de culoarea acestuia. De exemplu, un aliaj din aur si cupru va avea culoarea rosiatica, pe cand unul din aur si platina va fi alb. Folosim doar aliaje de top in confectionarea verighetelor pe care le comercializam.

Designul verighetelor este al doilea factor important

Cauta acele modele de verighete care sa nu se agate atunci cand nu sunteti atenti, rupandu-se astfel. Verighetele noastre au functia „confort”, ceea ce inseamna ca designul lor este facut de asa natura incat sa nu raneasca degetul atunci cand sunt purtate si ele sa se simta cat mai natural pe deget.

Un design prea subtire va crea conditii propice ca acestea sa se rupa. Nu va doriti asta! Un design prea gros taie din lungimea degetului, facandu-l sa arate grosolan. Un diamant prea mare va da impresia de kitsch, in timp ce unul prea mic… nu prea mai conteaza.

Oricum ar fi, alege un design pentru verighete echilibrat, care sa iti aduca doar beneficii. Cand discutam despre designul verighetelor, nu trebuie sa te gandesti neaparat numai la ce modele are desenate pe ea sau cum va arata in ochii prietenilor. Designul este un aspect care tine, in primul rand, de calitatea lucraturii. Oricine poate face un inel, insa nu oricine poate face o verigheta echilibrata.