Cele mai frecvente boli ale copilariei si masurile de preventie aferente. Partea a X-a

ghiozdan scoalaSă ai un copil micuț este o minune cu care noi, oamenii, suntem binecuvântați. Totuși, perioada copilăriei aduce cu sine destul de multe provocări atât pentru copilași, cât și pentru părinții acestora. Poate cele mai dificile astfel de provocări sunt reprezentate de diferite boli ale copilăriei cu care se confruntă cei mai mulți dintre copii. În cea mai mare parte, aceste boli nu sunt extrem de grave și nu pun într-un pericol prea mare sănătatea celui mic, însă trebuie monitorizate cu atenție. Iată câteva dintre cele mai comune boli ale copilăriei:

1. Boala gură – mână – picior
Boala Gură-Mână-Picior este cauzată de mai multe virusuri diferite, fapt pentru care este posibil să apară de mai multe ori. Este o boală contagioasă, frecventă la sugari și copii mai mici de 5 ani, dar poate apărea și la copii mai mari. Boala nu este gravă și se vindecă în 7 – 10 zile, fără tratament medical. Printre simptome se numără: febra, lipsa poftei de mâncare, durerea în gât, bubițele dureroase la nivelul gurii , erupții de pete roșii pe tălpi, genunchi, coate, fese sau zona genitală. Dacă observi aceste simptome la cel mic, contactează-ți pediatrul și du-l la un control.
2. Scolioza
Scolioza este o afecțiune a coloanei vertebrale care apare foarte frecvent la elevii ce poartă ghiozdanul școală în spate, punând astfel o presiune foarte mare pe coloana vertebrală, pe umeri și brațe. Pentru a preveni această boală, achiziționează un ghiozdan școală ergonomic sau un ghiozdan școală tip troler pentru copilul tău. Un ghiozdan școală troler poate fi tras de către elev, cu ajutorul unui mâner flexibil, astfel că acesta nu mai este nevoit să care în spate o greutate excesivă. Astfel, un ghiozdan școală troler este soluția perfectă pentru elevi și pentru coloana vertebrală a acestora.